Case Study : Case Study
Posted by service on 2011/3/23 11:37:35 (31327 reads)

 


Picture origin:2007 Green Building in Taiwan

Peitou Public Library - The First Green Library in Taiwan
The first green building in Taiwan, the architecture housing the Peitou Public Library has been awarded as the candidate for the Green Building’s Nine Indicators Certificate from Ministry of the Interior based on its outstanding sustainable design. Through the persistent effort of the design team, the library architecture integrated natural view and Peitou hot spring into the overall design. Its design also features the high and low windows in elevated mezzanine, allowing the circulation of 'floating air current,' which will keep the interior temperature down via the air exchanger. Other noteworthy characteristics include the deep balcony that will keep the sun sway; vertical wooden railings to absorb the heat wave and reduce the power usage; the light weight ecological roof powered by solar energy that will consume only 20% of the energy during a mid summer day.


Picture origin:TREND (Launching Green Building 2006.01.01)

Fu-bon Fu-An Memorial Building
The idea for the Memorial Building was that of a green design concept, preserving the existing environmental ecology, in conjunction with new plantings implemented creatively to entice butterflies and birds as a way to foster a sustainable environment. Available local materials and resources have also been incorporated so that the construction cost and demand for equipments can be significantly lowered.  In order to reduce the consumption of natural resources and energy, equipment offering lower energy consumption, higher efficiency, automatic control, and alternative energies – solar power and rain water – serve as the primary standards in its selection.

Yilan Traditional Arts Center (Phase 4) –
Visitor Center and Dormitory for Artist and Trainee
The architecture design imitates traditional three-section compound, as a clever approach to reinvent the idea of green building by introducing traditional structure that is packed with various sustainable features. Well ventilation and lower energy consumption, to name just a few, are among the advantages of the traditional three-section compound. The design of Dong-Shan Villa seeks to preserve these qualities, and at the same time utilizes low-rise design surrounded by trees to evoke a sense of locality.

Attached Files: 01.jpg  02.jpg  03.jpg 
Printer Friendly Page Send this Story to a Friend